finančné výsledky

Spoločnosť Apple zverejnila finančné výsledky za 1Q 2023

Spoločnosť Apple zverejnila svoje finančné výsledky za prvý quartál roku 2023. Ako sa spoločnosti Apple darilo v prvých mesiacoch tohto roka?

“Finančné výsledky Apple za 1Q roku 2023 ukázali, že najviac sa darí sektoru služieb a predaju iPhonov. Naopak predaje Mac poklesli takmer o 30%.“

Za štvrťrok zaznamenala spoločnosť Apple tržby vo výške 94,8 miliárd dolárov a čistý štvrťročný zisk vo výške 24,1 miliárd dolárov alebo 1,52 dolárov na akciu. V porovnaní s tržbami 97,3 miliárd dolárov a čistým štvrťročným ziskom vo výške 25,0 miliárd dolárov alebo 1,52 dolárov na akciu v rovnakom období minulého roku. Spoločnosť Apple dosiahla nový historický rekord v tržbách z poskytovania služieb vo výške 20,9 miliárd dolárov a nový rekord za marec v tržbách z predaja iPhonov vo výške 51,3 miliárd dolárov.

Finančné výsledky však ukázali, že Mac zaznamenal významný pokles štvrťročných tržieb v porovnaní s minulým rokom, klesol z 10,4 miliárd dolárov na 7,2 miliárd dolárov. Hrubá marža za štvrťrok bola 44,3 percenta v porovnaní s 43,7 percenta v rovnakom období minulého roku. Správna rada spoločnosti tiež schválila ďalších 90 miliárd dolárov na odkúpenie akcií a vyhlásila zvýšenú dividendu vo výške 0,24 dolára na akciu, čo predstavuje nárast oproti minulému roku, kedy bola vyplatená dividendu vo výške 0,23 dolára na akciu. Dividenda bude vyplatená 18. mája akcionárom zapísaným v evidencii 15. mája.

Tak ako to býva už zvykom a stalo sa to už aj posledné tri roky, ani tentoraz Apple nevydal usmernenie pre aktuálny štvrťrok končiaci v júni. Aká je aktuálna situácia teda nevieme určiť. Finančné výsledky Apple nepriniesli žiadne veľké prekvapenie a ako jedna z mála technologických firiem sa Apple drží celkom dobre v aktuálnom zložitom ekonomickom období.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: