esim iphone 15

eSim iPhone 15 bez slotu pre Sim kartu ostáva zatiaľ iba pre US trh

Napriek niektorým špekuláciám, že Apple rozšíri eSIM iPhone s výhradne eSIM do viacerých krajín, USA sú stále jedinou krajinou, kde sa predáva iPhone bez slotu na fyzickú SIM kartu.

„eSIM iPhone 15 ostáva stále exkluzívny pre USA trh. V Európe a iných krajinách.“

Na začiatku tohto roka sa objavili správy, že Apple rozšíri iPhone bez SIM karty do Francúzska a niektorých ďalších európskych krajín s tohtoročnými modelmi iPhone. Avšak, v prípade iPhonu 15 sa to neukázalo ako pravdivé. Pri pohľade na webovú stránku spoločnosti Apple vidíme, že pre každý nový iPhone 15 existujú štyri rôzne modely. Jeden je globálny model predávaný vo väčšine krajín, druhý je čínsky model s fyzickou Dual-SIM namiesto eSIM, tretí model je určený pre regióny ako Kanada, Japonsko a Mexiko a existuje ešte jeden model určený výhradne pre USA (eSIM iPhone 15).

Súvisí s tým aj skutočnosť, že americký iPhone zostáva jediným, ktorý podporuje rýchlejšie siete 5G mmWave. Ako Apple zdôraznil na svojom minuloročnom podujatí, používanie eSIM namiesto fyzickej SIM karty prináša mnoho výhod, ako napríklad zvýšenú bezpečnosť, keďže SIM kartu nemožno z telefónu odstrániť v prípade jeho krádeže. Avšak, v niektorých krajinách je adopcia eSIM pomalá a stále existuje mnoho bezdrôtových operátorov, ktorí túto technológiu nepodporujú.

Vzhľadom na to, že všetky krajiny okrem USA dostanú modely iPhone 15 so slotom pre SIM kartu, budeme si pravdepodobne musieť počkať ešte rok, aby sme zistili, či spoločnosť Apple realizuje svoje ambiciózne plány na odstránenie SIM karty vo viacerých krajinách.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: