novinky z ios 17

Spoločnosť Apple ukázala prvé novinky z iOS 17

Pred nadchádzajúcou konferenciou WWDC 2023, ktorá sa bude konať v júni, dnes spoločnosť Apple oznámila nové funkcie pre zlepšenie používania iPhone a iPad zariadení. Tieto nové funkcie môžeme brať ako prvé novinky z iOS 17.

“Spoločnosť Apple dnes ukázala prvé novinky z iOS 17. TýkaJÚ Sa hlavne sekcie prístupnosť, ktorá zlepšuje používanie Apple zariadení používateľmi so zdravotnými problémami.“

Medzi nové funkcie patria nové rozhranie „Assistive Access“, Live Speech, Personal Voice Advance Speech a ďalšie. Prvá nová funkcia, ktorú Apple dnes oznámil, sa volá Assistive Access a spoločnosť hovorí, že táto funkcia má pomáhať používateľov s kognitívnymi poruchami. Ďalšou novou funkciou je Live Speech, ktorá umožňuje používateľom iPhone, iPad a Mac napísať, čo chcú povedať, aby sa text nahlas prehovoril počas telefónnych hovorov a FaceTime hovorov. Používatelia môžu tiež ukladať často používané frázy, aby sa rýchlo zapojili do živej konverzácie.

Ďalšie nové funkcie zamerané na prístupnosť sú napríklad možnosť prispôsobiť si sluchové zariadenia priamo na Mac pre používateľov so sluchovými problémami, prípadne možnosť prehrávať hry na iPhone a iPad pomocou Switch Control. Apple tiež zlepšuje používanie pre používateľov so slabým zrakom, ktorí teraz môžu ľahšie meniť veľkosť textu v aplikáciách ako Finder, Messages, Mail, Calendar a Notes.

Spoločnosť tiež umožňuje používateľom, ktorí sú citliví na rýchle animácie, automaticky pozastaviť obrázky s pohyblivými elementmi, ako sú GIFy, v aplikáciách Messages a Safari. Apple hovorí, že všetky tieto nové softvérové funkcie budú k dispozícii neskôr tento rok, takže sa dá očakávať, že budú patriť medzi novinky z iOS 17. Prehľad nových funkcii si môžete pozrieť nižšie v našej galérii alebo priamo na webe Apple.

 

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: