apple ai ilus

CEO Apple, Tim Cook opäť spomenul blízky príchod Apple AI

CEO Apple, Tim Cook, počas callu o výsledkoch za 2. fiškálny štvrťrok 2024 opäť zdôraznil blízky príchod Apple AI, umelej inteligencie od Apple.

„Tim Cook sa opäť vyjardil, že príchod Apple AI je už na spadnutie. Prvé funkcie a informácie by sme mohli vidieť už budúci týždeň pri predstavení nových modelov iPad Pro.“

Vyjadril presvedčenie, že Apple má v tejto vznikajúcej oblasti kľúčové „výhody“ a čoskoro sa s verejnosťou podelí o „veľmi vzrušujúce“ novinky. „Naďalej sa cítime veľmi optimisticky, pokiaľ ide o naše príležitosti v oblasti generatívnej umelej inteligencie,“povedal Cook. „Realizujeme významné investície a tešíme sa, že sa čoskoro s našimi zákazníkmi podelíme o niektoré veľmi vzrušujúce veci.“ Cookove vyjadrenia posilňujú špekulácie, že Apple chystá v blízkej budúcnosti predstaviť významné funkcie umelej inteligencie. Spoločnosť má údajne v tejto oblasti značný náskok vďaka silným stránkam, ako sú:

– Bezproblémová integrácia hardvéru, softvéru a služieb: Apple je známy pre svoj uzavretý ekosystém, ktorý umožňuje úzku integráciu medzi hardvérom (napr. iPhone, iPad), softvérom (napr. iOS, iPadOS) a službami (napr. iCloud). To dáva spoločnosti jedinečnú výhodu pri vývoji Apple AI, ktorá dokáže bezproblémovo fungovať naprieč rôznymi zariadeniami a platformami.

– Prelomový čip Apple s neurónovými motormi: Apple neustále posúva hranice výkonu čipov a neurónových motorov, ktoré sú kľúčové pre spracovanie náročných úloh umelej inteligencie. Očakáva sa, že pripravovaný čip M4, ktorý by sa mohol objaviť už budúci týždeň v nových modeloch iPad Pro, prinesie v tejto oblasti ďalšie vylepšenia.

– Neochvejné zameranie na ochranu súkromia: Na rozdiel od mnohých konkurentov, ktorí sa spoliehajú na cloudové spracovanie údajov pre umelú inteligenciu, Apple kladie veľký dôraz na ochranu súkromia. Očakáva sa, že jeho funkcie umelej inteligencie (Apple AI) budú fungovať priamo na zariadeniach, čím sa minimalizuje zdieľanie osobných údajov.

V kombinácii s „veľmi vzrušujúcimi“ novinkami, ktoré Cook avizuje, naznačujú tieto faktory, že Apple sa chystá vstúpiť do éry umelej inteligencie s odvážnym a inovatívnym prístupom. Implementácia umelej inteligencie priamo v zariadeniach s dôrazom na ochranu súkromia by mohla priniesť revolúciu v tom, ako používame naše zariadenia a interagujeme s digitálnym svetom. Očakáva sa, že v nasledujúcich mesiacoch sa dozvieme viac o plánoch spoločnosti Apple v tejto oblasti.

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: