spoločnosť apple

Spoločnosť Apple oznámila výsledky za 2. fiškálny štvrťrok

Spoločnosť Apple oznamila výsledky za 2. fiškálny štvrťrok s rekordnými tržbami v oblasti služieb, ale celkové tržby zaznamenali menší pokles.

„Spoločnosť Apple zaznamenal takmer 4% prepad tržieb, ale dosiahla rekordné tržby v oblasti Služieb.“

Spoločnosť Apple dosiahla tržby vo výške 90,8 miliardy USD, čo predstavuje pokles v porovnaní s rekordnými 97,3 miliardami USD v rovnakom období predchádzajúceho roka. Napriek tomuto miernemu poklesu celkových tržieb zaznamenala spoločnosť Apple v tomto štvrťroku niekoľko významných úspechov, vrátane:

– Rekordné tržby v oblasti služieb: Spoločnosť dosiahla tržby z služieb vo výške 23,9 miliardy USD, čím prekonala predchádzajúci rekord 23,3 miliardy USD z roku 2021. To predstavuje rast o 13 % v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka a odráža silný a trvalý dopyt po službách Apple, ako sú Apple Music, iCloud, App Store a Apple TV+.

– Silný dopyt po produktoch Mac a iPad: Tržby z predaja počítačov Mac dosiahli 10,9 miliardy USD, čo predstavuje rast o 2 % v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka. Tržby z predaja iPadov dosiahli 7,2 miliardy USD, čo predstavuje rast o 5 % v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka. Tieto výsledky poukazujú na pokračujúcu popularitu týchto produktov medzi spotrebiteľmi a profesionálmi.

– Pokles tržieb z predaja iPhonov: Tržby z predaja iPhonov dosiahli 40,6 miliardy USD, čo predstavuje pokles o 8 % v porovnaní s rekordnými 45,5 miliardami USD v rovnakom období predchádzajúceho roka. Tento pokles je pravdepodobne spôsobený sezónnymi trendmi a dodávateľskými reťazcami.

Celková hrubá marža spoločnosti Apple za štvrťrok bola 46,6 %, čo je mierny nárast v porovnaní s 44,3 % v rovnakom období predchádzajúceho roka. Spoločnosť Apple tiež oznámila, že odkúpi akcie v hodnote 110 miliárd USD a zvýši dividendu na akciu z 0,24 USD na 0,25 USD. Dividenda bude vyplatená 16. mája 2024 akcionárom, ktorí sú zapísaní v registri k 13. máju 2024.

„Sme nadšení z rekordných tržieb v oblasti služieb a silného dopytu po produktoch Mac a iPad,“ povedal Tim Cook, generálny riaditeľ spoločnosti Apple. „Tešíme sa na uvedenie vzrušujúcich nových produktov a na WWDC, ktorá sa uskutoční budúci mesiac. Ako vždy sa zameriavame na to, aby sme našim zákazníkom poskytovali tie najlepšie produkty a služby, a to pri dodržiavaní našich základných hodnôt.“

Aj keď celkové tržby spoločnosti Apple v 2. fiškálnom štvrťroku 2024 mierne klesli, výsledky stále ukazujú silný a zdravý obchodný model. Rekordné tržby v oblasti služieb, rastúci dopyt po produktoch Mac a iPad a silná finančná pozícia spoločnosti Apple naznačujú, že spoločnosť je dobre pripravená na pokračujúci úspech v budúcnosti.

spoločnosť apple

Zdroj: Macrumors.com

Uverejniť komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

a

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: